Едното намерено в понеделник тяло в незаконното гробище край Клисура е

...
Едното намерено в понеделник тяло в незаконното гробище край Клисура е
Коментари Харесай

Разкриха още подробности за намерените тела край Клисура

Едното открито в понеделник тяло в противозаконното гробище край Клисура е на мъж без живи родственици. Той е бил заровен в плитък гроб в ковчег на едно нагорнище. Мястото е изследвано с техника.

От първите открити 13 тела – 6  са на мъже, 5 на дами, а на 2 не е явен полът досега. Засега всички заключенията са, че няма насилствена гибел. От всички родственици, които имат подозрения, че околните им са станали жертви на схемата на Георги Енев, е взет ДНК материал. Нито една експертиза не е подготвена.

Обвинение за машинация е повдигнато на погребалния сътрудник Георги Енев. Данните досега сочат, че той вземал по 1000 лева от близки на умрелите против ангажимент да ги кремира. Първоначално Енев признал за 50 такива случая, само че при разпит пред арбитър отрекъл да е правил противозаконна активност. Погребалният сътрудник е за непрекъснато в ареста откакто бяха разкрити първите 7 тела.

Гробарят от Банкя заривал труповете в общ гроб

Криминалисти към момента работят по установяването на самоличността на към този момент откритите тела. Последно полицията откри нови 6 натрупа, които са заровени в местността, с което общо броят на телата тогава стана 13. С новите към този момент са 16.

От Прокуратурата оповестиха, че всекидневно получават сигнали от близки на умряли хора, които не съумяват да ги откриват в регистрите.

Основен обвинен по случая е притежател на траурна организация. Според информацията 51-годишният мъж е правил противозаконни погребения, вместо кремация. Георги Eнев, е с мярка непрекъснат арест.

Работи се по версията, че траурният сътрудник е заравял телата, откакто е взимал пари от околните им против ангажимент да извърши кремация.
Януари тази година е последният открит случай, в който 51-годишният Георги Енев е направил нелегално заравяне вместо да кремира покойника, какъвто е бил уговорката му. Всички в Банкя и Клисура го познават и множеството от жителите са употребявали услугите на погребалната му организация.

Прокуратурата за гробаря и труповете: Разпитаният като обвинен не се признава за отговорен

„ От една година непрестанно го сънувам татко ми и взех решение да ревизира крематориума. Оказва се, че в крематориума майка ми е кремирана, само че се оказа, че татко ми не е кремиран от тази компания. Бог знае къде е, може и той да е в гората “, споделя пред bTV Весела Стоянова, щерка на един от умрелите.

„ Дойде урната, поставихме я там, само че ние при кой вървим, не се знае, пепел. И той някъде горе. Аз не знам по какъв начин просто може да има такива хора, в случай, че с този човек сме израснали и сме седели на една маса, и сме яли, и сме пили. Имах му такова доверие, в никакъв случай не съм се съмнявала в него “, продължава описа си Весела.

Според прокуратурата аутопсиите са направени, към този момент е открита самоличността на един от труповете. Неговите близки са заплатили 1000 лв. за кремацията.

„ Дори месец по-късно са получили урна, съдържаща прахуляк. Тоест, не са имали информация че не е осъществена кремация на тленните остатъци на техния татко “, заяви говорителката на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Обвиненият към този момент не се признава за отговорен за нито един от случаите. Не е ясно дали всички са заплащали по 1000 лв..
„ Труповете са на три лица от женски пол и на четири лица от мъжки пол. Те са били от разнообразни места, да вземем за пример един то тях е живял чартърен в Банкя. И с оглед спецификата и както сподели и прокуратурата, това е казус, аз най-малко като дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи не се сещам за подобен противен случай “, съобщи началникът на Отдел “Разследване ” към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков.

Останките на хората са открити в покрайнините на гробищния парк на село Клисура предходната събота по време на заравяне. Местният духовник е научил от гробарите, че са открити човешки кости.

„ И тогава той ми даде сигнал, съобщихме и на общината, на кмета който ни е и се задействахме с полицията “, споделя Камелия Димитрова.

Справките демонстрират, че упрекнатият Енев към този момент е бил прочут на полицията.

В региона на София има един крематориум. По предписание там погребални компании транспортират останките на умрелите след ритуала по изпращане и в неявяване на техните близки. Разследването по случая продължава.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР